Ázerbájdžánské textilie se mohou objevit v evropských zemích

Ázerbájdžánští výrobci textilu se chystají vstoupit na evropské trhy, zejména na baltský trh prostřednictvím nedávno otevřeného obchodního domu v Lotyšsku. Řekla to vedoucí Asociace výrobců a vývozců textilu a generální ředitelka společnosti Gilan Textile Park Mehribana Akhundova.

„V tomto směru již probíhají určité práce. Ázerbájdžánské výrobky jsou převážně vyváženy do zemí SNS v Turecku a v současné době některé společnosti již pracují na vstupu na evropské trhy,” uvedla Akhundova. Dodala, že snižování cen místního zboží a vznik návrhářských firem patří k prioritám rozvoje textilního průmyslu v Ázerbájdžánu.

„Aby domácí textilní výrobky seriózně konkurovaly na poptávkovém trhu, musí firmy zvýšit úroveň marketingu vyrobeného zboží. Ačkoli dnes je kvalita místního zboží dost vysoká, naše výrobky někdy nemohou konkurovat zahraničnímu zboží kvůli nedostatečnému designu,” dodala. Podle ní proto Ázerbájdžán potřebuje speciální designová studia, která by pracovala na návrzích místního zboží.

V současné době Ázerbájdžán hodlá posílit své postavení v textilní výrobě. Gilan Textile Park, který má v současnosti nejvyšší exportní potenciál v Ázerbájdžánu, zahájil svou činnost v roce 2012 v Sumgayitu. Jeho výrobky jsou vyrobeny z vysoce kvalitní ázerbájdžánské bavlny a splňují evropské normy. Podnik má tkalcovské, lakovací a šicí továrny.

ƏLAQƏ

E-mail vasitəsilə

 

info@ea-coc.com

 

Bizim ünvanımız

Avropa-Azərbaycan Ticarət Palatası
Jana Masaryka 252/6, 120 00 Prague 2
Şirkətin VÖEN - i: 059 05 052

 
 

BİZNES MƏLUMAT

Palata Praqanın Bələdiyyə Məhkəməsi tərəfindən
saxlanılan reyestrdə qeydiyyatdan keçmişdir,
qeydiyyat nömrəsi L 68064,
hüquqi statusu: birliy