Ázerbájdžán rozvíjí koncepci pro přilákání investic do ekoturistiky

Ázerbájdžán rozvíjí koncepci, která přitáhne investice do ekoturistiky a agroturistiky, řekl ředitel divize pro styk s veřejností Kenan Guluzade z agentury pro cestovní ruch. V souvislosti s tím jsou podle něj pečlivě zkoumány možnosti cestovního ruchu.

Státní agentura dnes vyvíjí program na přilákání zahraničních investic do odvětví cestovního ruchu Ázerbájdžánu. Tento dokument je v současné době ve vývoji.

„Ekoturistika a agroturistika jsou nové a poměrně slibné směry cestovního ruchu. Fakt, že ekoturistika se v naší zemi postupně stává populární, je přirozený, protože jsou zde pro to všechny podmínky, především jedinečná geografie a příroda,” řekl Guluzade.

Zvyšující se urbanizace ve skutečnosti tlačí lidi do lůna přírody. Nedostatek komunikace s ní se stává moderním stresujícím faktorem. A pro Ázerbájdžán je hřích, aby se držel tohoto globálního trendu, protože má všechny nezbytné věci pro rozvoj ekoturistiky – jedinečnou a rozmanitou přírodu, vynikající kuchyni a rozvinuté lidové řemeslo. Ekoturistika je příležitostí naučit se něco nového o historii země, regionu, získat mnoho nových dojmů, stejně jako kultivovat pečlivý přístup k přírodě a odpočívat na ekologicky čistých oblastech krásného Ázerbájdžánu.

Guluzade také poznamenal, že agroturistika je dalším slibným směrem v této oblasti. Její podstatou je, že turisté, kteří přijedou do regionu, vedou venkovský způsob života, účastní se tradičních venkovských prací, seznámí se s místními zvyky a podobně.

„Mimochodem, tento druh cestovního ruchu je v řadě evropských zemí, zejména v Itálii, velmi běžný. Cestovní ruch je především podnikání a všichni obyvatelé i stát by měli z této činnosti vydělat peníze. Je to nevyčerpatelný zdroj, který musí být neustále rozvíjen a přeměněn na trvalý příjem,“ zdůraznil Guluzade.

ƏLAQƏ

E-mail vasitəsilə

 

info@ea-coc.com

 

Bizim ünvanımız

Avropa-Azərbaycan Ticarət Palatası
Jana Masaryka 252/6, 120 00 Prague 2
Şirkətin VÖEN - i: 059 05 052

 
 

BİZNES MƏLUMAT

Palata Praqanın Bələdiyyə Məhkəməsi tərəfindən
saxlanılan reyestrdə qeydiyyatdan keçmişdir,
qeydiyyat nömrəsi L 68064,
hüquqi statusu: birliy