SOFAZ: Ázerbájdžán snižuje rozpočtovou závislost na volatilitě příjmů z ropy

Ázerbájdžánské strategické měnové rezervy, které za deset měsíců dosáhly 45 miliard dolarů, poskytují příležitost k úspěšnému provedení opatření proti globální krizi a rychlému řešení ekonomických, sociálních, environmentálních a dalších otázek, řekl výkonný ředitel Státního ropného fondu Ázerbájdžánu (SOFAZ) Shahmar Movsumov.

„Strukturální reformy nedávno provedené ve všech odvětvích země, liberalizace hospodářství a rozvoj neropného odvětví zajistily udržitelnost ázerbajdžánského hospodářství,” dodává. „Dnes má země dostatek potenciálu pro rozvoj a finanční potenciál.”

Příjmy společnosti SOFAZ na příští rok jsou plánovány na 15,579 miliardy manátů, což je o 28,4 % více než v roce 2017 a o 1,8 procenta více, než je odhadovaný údaj za letošek.

„Aplikace nových rozpočtových pravidel pro střednědobé a dlouhodobé řízení výdajů konsolidovaného rozpočtu na rok 2019 snižuje závislost státního rozpočtu na volatilitě příjmů z ropy a vytváří podmínky pro posílení rozpočtové disciplíny,” uvedl Movsumov.

ƏLAQƏ

E-mail vasitəsilə

 

info@ea-coc.com

 

Bizim ünvanımız

Avropa-Azərbaycan Ticarət Palatası
Jana Masaryka 252/6, 120 00 Prague 2
Şirkətin VÖEN - i: 059 05 052

 
 

BİZNES MƏLUMAT

Palata Praqanın Bələdiyyə Məhkəməsi tərəfindən
saxlanılan reyestrdə qeydiyyatdan keçmişdir,
qeydiyyat nömrəsi L 68064,
hüquqi statusu: birliy