Ázerbájdžán je na 70. místě v seznamu Forbes Nejlepší země pro podnikání

Dnešní úroveň vývoje podnikání je v Ázerbájdžánu velmi vysoká. V zemi se neustále objevují nové obchodní příležitosti. V poslední době se hodně pracovalo na povznesení neropného sektoru na novou úroveň. O úspěšných výsledcích provedené práce svědčí fakt, že Ázerbájdžán zaujímá 70. místo v seznamu amerického obchodního časopisu Forbes „Nejlepší země pro podnikání”.

Spojené království se řadí na první místo v žebříčku druhý rok po sobě. Následuje Švédsko, Hongkong, Nizozemsko, Nový Zéland, Kanada, Dánsko, Singapur, Austrálie a Švýcarsko.

Co se týče zemí SNS, Gruzie je na 44. místě, Rusko – 55., Kazachstán – 65., Arménie 87., Bělorusko – 88., Uzbekistán 105., Tádžikistán – 124., Kyrgyzstán – 108.

Časopis hodnotí 161 zemí podle 15 kritérií: vlastnictví, inovace, daně, technologie, úroveň korupce, svoboda (osobní, obchodní a finanční), byrokracie a ochrana investorů. Všechny kategorie mají stejnou důležitost.

Ázerbájdžánská vláda již přijala řadu opatření pro rozvoj činnosti malých a středních podniků. Byla také založena Agentura pro rozvoj malého a středního podnikání. Ázerbájdžán v letošním roce také výrazně zlepšil své postavení v hodnocení Doing Business skupiny Světové banky.

ƏLAQƏ

E-mail vasitəsilə

 

info@ea-coc.com

 

Bizim ünvanımız

Avropa-Azərbaycan Ticarət Palatası
Jana Masaryka 252/6, 120 00 Prague 2
Şirkətin VÖEN - i: 059 05 052

 
 

BİZNES MƏLUMAT

Palata Praqanın Bələdiyyə Məhkəməsi tərəfindən
saxlanılan reyestrdə qeydiyyatdan keçmişdir,
qeydiyyat nömrəsi L 68064,
hüquqi statusu: birliy