V Ázerbájdžánu se otevře 30 000 nových pracovních míst

Trh práce Ázerbájdžánu se v následujících letech významně rozšíří, uvedl ministr práce a sociální ochrany obyvatelstva Ázerbájdžánu Sahil Babajev.

Poznamenal, že v důsledku reforem provedených v Ázerbájdžánu v boji proti ilegálnímu zaměstnávání se ve dvou měsících letošního roku zvýšil počet pracovních smluv o 53 000 ve srovnání se stejným obdobím minulého roku.

„Daňové reformy budou mít také pozitivní vliv na stav trhu práce,“ řekl ministr. „Věříme, že v následujících letech budeme schopni výrazně rozšířit trh práce a posílit mechanismus pro zlepšení pracovní legislativy.“

Babajev poznamenal, že program „Přítel nezaměstnaných“ počítá s otevřením 30 000 nových pracovních míst, což také významně zvýší míru zaměstnanosti občanů.

„Vyvinutý reformní program, který je úspěšně realizován v Ázerbájdžánu, přináší pozitivní výsledky jak v různých sektorech hospodářství, tak v sociální sféře,“ řekl. „Program reforem je zaměřen především na stimulaci neropného odvětví, zvýšení úrovně zaměstnanosti obyvatelstva, a to je v konečném důsledku zaměřeno na zlepšení životní úrovně občanů Ázerbájdžánu. Zvláště důležité jsou kroky zaměřené na zlepšení úrovně zaměstnanosti obyvatelstva, a proto je míra nezaměstnanosti pět procent. To je docela pozitivní výsledek, zejména pokud vezmeme v úvahu řadu faktorů, včetně vnějších problémů souvisejících s globálním prostředím a dalšími faktory.“

ƏLAQƏ

E-mail vasitəsilə

 

info@ea-coc.com

 

Bizim ünvanımız

Avropa-Azərbaycan Ticarət Palatası
Jana Masaryka 252/6, 120 00 Prague 2
Şirkətin VÖEN - i: 059 05 052

 
 

BİZNES MƏLUMAT

Palata Praqanın Bələdiyyə Məhkəməsi tərəfindən
saxlanılan reyestrdə qeydiyyatdan keçmişdir,
qeydiyyat nömrəsi L 68064,
hüquqi statusu: birliy