Podle ministra daní je v Ázerbájdžánu snadné investovat

V Ázerbájdžánu bylo vytvořeno příznivé podnikatelské prostředí a je snadné do této země investovat, řekl ázerbájdžánský ministr daní Mikayil Jabbarov.

Ministr poznamenal, že Ázerbájdžán výrazně zlepšil svou pozici v nejnovější zprávě Doing Business 2019, kde se zařadil na 25. místo a dostal se do první desítky hlavních reformátorů.

Jabbarov hovořil o daňových reformách uskutečněných na konci roku 2018. Zejména bylo rozhodnuto snížit daňové zatížení malých a středních podniků, a tak zajistit rozvoj neropné ekonomiky.

Ministr také zdůraznil, že zemědělství jako celek je osvobozeno od daní, což také přispívá k zajištění konkurenceschopnosti zemědělských produktů při vývozu.

„Snažíme se podporovat ekonomický růst prostřednictvím daňové politiky, protože stejně jako daňová politika zajišťuje ekonomický rozvoj, úroveň ekonomického rozvoje země má významný vliv na daňovou politiku,” řekl Jabbarov.

Co se týče ekonomiky Ázerbájdžánu, ministr také poznamenal, že vývoj je pozorován nejen v hlavním městě, ale také v dalších regionech republiky.

„Od roku 2004, pod vedením prezidenta Ilhama Alijeva, byl v zemi realizován Státní program sociálně-ekonomického rozvoje regionů. Jedním z hlavních úkolů, kterým čelíme, je zajistit rovný růst, aby nebyl omezen pouze na hlavní město,“ řekl ministr.

ƏLAQƏ

E-mail vasitəsilə

 

info@ea-coc.com

 

Bizim ünvanımız

Avropa-Azərbaycan Ticarət Palatası
Jana Masaryka 252/6, 120 00 Prague 2
Şirkətin VÖEN - i: 059 05 052

 
 

BİZNES MƏLUMAT

Palata Praqanın Bələdiyyə Məhkəməsi tərəfindən
saxlanılan reyestrdə qeydiyyatdan keçmişdir,
qeydiyyat nömrəsi L 68064,
hüquqi statusu: birliy