Ázerbájdžán bude do Evropy vyvážet granátová jablka nebo sušené kaki

Ázerbájdžán plánuje exportovat národní granátové jablko na nové trhy v Evropě. V současnosti probíhají jednání o vývozu do Lotyšska, Polska a Francie.

Loni bylo v Ázerbájdžánu vyprodukováno 180 000 tun granátových jablek. Byly vyvezeny produkty v hodnotě 13 milionů dolarů. Hlavní vývozní destinace byly Rusko, Ukrajina a Kazachstán.

Granátové jablko je národní ovoce, které hraje velkou roli v rozvoji neropného sektoru v Ázerbájdžánu, a to jak v zemědělství, tak v cestovním ruchu. Ázerbájdžánská národní značka granátového jablka získala celosvětové uznání jako jedna z nejlepších pro chuť a kvalitu.

Kromě toho v Ázerbájdžánu roste produkce a vývoz ovoce známého jako tomel, kaki či churma.

V roce 2018 bylo vypěstováno asi 200 000 tun kaki, 150 000 tun výrobků bylo vyvezeno. Prodejní trhy jsou především Rusko, Ukrajina, Moldavsko, Kazachstán, Spojené arabské emiráty. Ázerbájdžán již exportuje sušené kaki do evropských zemí, například do Nizozemska, Německa, Ruska, Ukrajiny a dalších zemí.

Ázerbájdžán je jedním z hlavních producentů a vývozců kaki, toto ovoce má také významný podíl na vývozu neropných produktů.

ƏLAQƏ

E-mail vasitəsilə

 

info@ea-coc.com

 

Bizim ünvanımız

Avropa-Azərbaycan Ticarət Palatası
Jana Masaryka 252/6, 120 00 Prague 2
Şirkətin VÖEN - i: 059 05 052

 
 

BİZNES MƏLUMAT

Palata Praqanın Bələdiyyə Məhkəməsi tərəfindən
saxlanılan reyestrdə qeydiyyatdan keçmişdir,
qeydiyyat nömrəsi L 68064,
hüquqi statusu: birliy