Podle FAO by Ázerbájdžán měl věnovat zvláštní pozornost bezpečnosti potravin

Ázerbájdžán by měl věnovat zvláštní pozornost bezpečnosti potravin, řekla Melek Cakmak, předsedkyně Organizace pro výživu a zemědělství Spojených národů (FAO) na setkání s předsedou ázerbájdžánského státního celního výboru, generálporučíkem celní správy Safarem Mehdiyevem.

Na setkání strany diskutovaly o činnosti FAO v Ázerbájdžánu, včetně spolupráce mezi Státním celním výborem a FAO, uplatňování mezinárodních osvědčených postupů v zemi a dalších otázkách. Mehdijev vyjádřil spokojenost se vztahy mezi Ázerbájdžánskou celní službou a FAO. Je si jistý, že se tyto vztahy budou v budoucnu dále rozvíjet.

Mehdiyev zvláště upozorňoval na probíhající projekty týkající se rozvoje zemědělství a bezpečnosti potravin. Dodal, že na celní hranici se provádí veterinární, sanitární a fytosanitární kontrola. Doufá, že vzájemná spolupráce mezi Ázerbájdžánskou celní službou a FAO bude dále přispívat k posílení kontroly bezpečnosti a kvality potravinářských výrobků v Ázerbájdžánu.

Cakmak vyjádřila souhlas s vysokou úrovní vztahů mezi FAO a Ázerbájdžánskou celní službou. Zdůraznila, že je důležité věnovat zvláštní pozornost nejen zvyšování výnosů v zemědělství, ale také bezpečnosti potravin.

CONTACT US

Via e-mail

 

info@ea-coc.com

 

Our address

European-Azerbaijan Chamber of Commerce
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Prague 2
ID: 059 05 052

 

business information

Recorded in the Register
administrated by the City Court in Prague,
file reference L 68064,
legal status: association