V Ázerbájdžánu začíná nová fáze agrárních reforem

Poté, co ázerbájdžánský prezident podepsal vyhlášku o dalších opatřeních ke zlepšení institucionální činnosti Ministerstva zemědělství, v zemi začala nová fáze agrárních reforem.

„Podle vyhlášky byly zrušeny okresní a městské útvary Ministerstva zemědělství a na jejich základě byly vytvořena státní centra zemědělského rozvoje. Účelem jejich zřízení je centrální řízení místních útvarů ministerstva, posílení práce s farmáři a vzdělávání v souvislosti s využíváním elektronických služeb a inovačních technologií,” uvedl ministr zemědělství Anar Husejnov.

Dodal, že zřízení těchto center přináší řadu výhod při poskytování služeb v zemědělském sektoru. Také zmínil, že v rámci státních center zemědělského rozvoje budou zřízeny zemědělské a koordinační rady.

„Tyto rady budou zahrnovat zemědělce a zástupce zemědělských sdružení. Hlavními úkoly rad jsou studovat problémy zemědělců, pomáhat jim řešit tyto problémy, provádět veřejnou kontrolu, zajistit transparentnost při poskytování dotací a předkládat návrhy na rozvoj zemědělského sektoru,” uvedl.

Pro Ázerbájdžán, který se snaží rozvíjet svou ekonomiku na základě neropného odvětví, je zemědělství jeden z hlavních směrů.

CONTACT US

Via e-mail

 

info@ea-coc.com

 

Our address

European-Azerbaijan Chamber of Commerce
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Prague 2
ID: 059 05 052

 

business information

Recorded in the Register
administrated by the City Court in Prague,
file reference L 68064,
legal status: association