Podle poslance bude rok 2018 zapsán jako velký úspěch pro ázerbájdžánskou ekonomiku

Jak uvedl prezident Ázerbájdžánu Ilham Alijev ve svém projevu na schůzi kabinetu ministrů o výsledcích socioekonomického vývoje za prvních devět měsíců roku 2018, rok 2018 je rokem významných ekonomických reforem. Řekl to ázerbájdžánský poslanec Aydin Huseynov.

Podle jeho názoru čísla za devět měsíců tohoto roku dávají možnost říci, že strategie zavedená v roce 2018 je velmi správná a programy prováděné pod přímým vedením prezidenta Ilhama Alijeva se ukázaly jako zcela odůvodněné. Poslanec poznamenal, že zejména byly podniknuty důležité kroky k rozvoji nezemědělského sektoru a podnikání. Většina z investic do ekonomiky země ve výši 9 miliard dolarů, tj. 5,6 miliardy dolarů, byla směřována do neropného odvětví.

„V naší zemi byly také vytvořeny nezbytné podmínky pro rozvoj podnikání. Podnikatelům je poskytována potřebná podpora, jsou jim poskytnuty preferenční úvěry. Současně byl v zemi zaznamenán růst hrubého domácího produktu,” dodal Huseynov.

Poznamenal, že Ázerbájdžán také dosáhl významného úspěchu v mezinárodní ekonomické aktivitě. „Jen v neropném odvětví se vývozy zvýšily o 14 procent. Tyto úspěchy Ázerbájdžánu byly mezinárodními organizacemi vysoce oceněny,” uvedl Husejnov.

Ázerbájdžánský poslanec dodal, že obecně se rok 2018 bude považovat za velký úspěch v ekonomice.

CONTACT US

Via e-mail

 

info@ea-coc.com

 

Our address

European-Azerbaijan Chamber of Commerce
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Prague 2
ID: 059 05 052

 

business information

Recorded in the Register
administrated by the City Court in Prague,
file reference L 68064,
legal status: association