Ázerbájdžán bude od roku 2020 vyvážet do Evropy nábytek pod značkou Made in Azerbaijan

Nábytek a obecně produkty pro domácnost patří k nejžádanějším výrobkům v Ázerbájdžánu. Dnes zde existuje široká škála druhů nábytku a každý může najít obchody dle svého vkusu na každém rohu hlavního města i dalších regionů.

Tato oblast se v Ázerbájdžánu začala trvale rozvíjet před deseti lety a nyní je v zemi více než 20 společností působících pod národní značkou.

Ázerbájdžán začne vyvážet svůj nábytek pod značkou Made in Azerbaijan do různých evropských zemí v roce 2020, uvedl ředitel továrny na výrobu nábytku Saloglu v regionu Agstafa Tajaddin Mustafayev.

Vystoupil v Baku na konferenci věnovanou výsledkům provádění „Státního programu sociálně ekonomického rozvoje regionů Ázerbajdžánské republiky v letech 2014-2018“. Zdůraznil, že po rozšíření výrobní kapacity továrny, kde nyní pracuje 400 lidí, se plánuje vytvoření 2 500 pracovních míst.

„Byla již zahájena výstavba nové továrny na výrobu nábytku o celkové ploše 17,5 m2,” uvedl. „Celkové náklady na projekt jsou 25 milionů manátů.”

Ředitel společnosti dále uvedl, že výstavba nového nábytkářského závodu bude dokončena do konce letošního roku a v prvním čtvrtletí roku 2020 začne export.

„Tímto se vytvoří podmínky pro to, aby lidé, kteří žijí v regionu, pracovali na zvýšení exportního potenciálu našeho regionu,” dodal.

CONTACT US

Via e-mail

 

info@ea-coc.com

 

Our address

European-Azerbaijan Chamber of Commerce
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Prague 2
ID: 059 05 052

 

business information

Recorded in the Register
administrated by the City Court in Prague,
file reference L 68064,
legal status: association