České firmy se chystají podílet na rozšíření systému veřejné dopravy v Baku

České společnosti jsou připraveny k účasti na rozšíření systému veřejné dopravy v Baku, řekl Milan Ekert, velvyslanec České republiky v Ázerbájdžánu, na tiskové konferenci v Baku.

Podle velvyslance jsou zahrnuty jak pozemní doprava, tak metro. Ekert také dodal, že mnoho českých firem je připraveno zvážit společnou výrobu s ázerbájdžánskými partnery.

„Některé příklady takových projektů lze uvést například při výrobě nákladních automobilů Tatra v závodě Ganja Automobile nebo při účasti společnosti Moravia Steel a.s. na rekonstrukci ázerbájdžánského úseku severojižního železničního koridoru,” řekl Ekert.

Pokud jde o ázerbájdžánsko-českou spolupráci v roce 2018, velvyslanec poznamenal, že z hlediska bilaterálních vztahů mezi Ázerbájdžánem a Českou republikou lze minulý rok nazvat rokem vzniku nové dynamiky, která je základem pro posílení strategického partnerství mezi zeměmi. Obrat obchodu v roce 2018 mezi Ázerbájdžánem a Českou republikou vzrostl o 12 procent a dosáhl 1,1 miliardy eur, přičemž ázerbájdžánský vývoz do České republiky vzrostl o 15 procent a přesáhl 1 miliardu eur.

„Přilákání českých firem ke vstupu na ázerbájdžánský trh je jednou z priorit velvyslanectví ČR v Baku na příští rok,” uvedl český velvyslanec.

CONTACT US

Via e-mail

 

info@ea-coc.com

 

Our address

European-Azerbaijan Chamber of Commerce
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Prague 2
ID: 059 05 052

 

business information

Recorded in the Register
administrated by the City Court in Prague,
file reference L 68064,
legal status: association