Ekonomické reformy v Ázerbájdžánu začínají přinášet ovoce

Ekonomické reformy prováděné v Ázerbájdžánu začaly přinášet ovoce a na tomto základě se v sociální oblasti uplatňují důležitá opatření. Řekl to místopředseda vlády Ali Ahmadov – výkonný tajemník vládnoucí Nové strany Ázerbájdžánu (NAP).

Ahmadov poznamenal, že na základě řady vyhlášek a nařízení podepsaných prezidentem Ilhamem Alijevem v roce 2019 se v Ázerbájdžánu provádí velmi důležitá práce s cílem zlepšit sociální život lidí.

„Bude to významný rok v historii Ázerbájdžánu,” dodal. „Bude to významné také z hlediska dosažení pokroku v ekonomické sféře. Reformy v ekonomické sféře probíhají a budou pokračovat. Od počátku letošního roku byly předány důležité zakázky a jako hlavní cíl bylo zvoleno zlepšování společenského života lidí. Důležitým krokem byl nárůst mezd. Tato rozhodnutí se týkají i jiných sociálně orientovaných rozhodnutí a lidé je vítají.“

Zdůraznil, že expanze sociálních programů ukazuje, že ekonomické reformy prováděné pod vedením prezidenta Ilhama Alijeva přinášejí ovoce.

„Přidělení velkých prostředků do rozpočtu v důsledku toho vytvořilo podmínky pro zvýšení sociálních dávek,“ poznamenal Ahmadov. „Reformy prováděné v sociální oblasti budou pokračovat a chudé vrstvy obyvatelstva budou vždy v centru pozornosti.“

CONTACT US

Via e-mail

 

info@ea-coc.com

 

Our address

European-Azerbaijan Chamber of Commerce
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Prague 2
ID: 059 05 052

 

business information

Recorded in the Register
administrated by the City Court in Prague,
file reference L 68064,
legal status: association