V Ázerbájdžánu se otevřou tisíce nových mikropodniků

Ministr práce a sociálního zabezpečení Sahil Babajev na briefingu uvedl, že v rámci programu samostatné výdělečné činnosti se v Ázerbájdžánu plánuje v roce 2020 vytvořit 15 000 mikropodniků. Projekt je realizován společně se Světovou bankou.

Babajev připomněl, že program samostatné výdělečné činnosti v loňském roce zahrnoval více než 7 000 lidí a letos až 10 000 lidí. Mluvil také o nedávných sociálních reformách realizovaných v Ázerbájdžánu, zejména o zvýšení platů, dávkách pro uprchlíky a vnitřně vysídlené osoby, a také restrukturalizaci a vyplácení náhrad za problémové půjčky.

Program samostatné výdělečné činnosti je realizován v Ázerbájdžánu od roku 2016. V rámci těchto opatření Ministerstvo práce a sociálního zabezpečení obyvatelstva Ázerbájdžánu poskytuje rodinám s nízkými příjmy různá aktiva (zboží, materiály, hospodářská zvířata), aby mohly vlastnit malé podniky.

V loňském roce se do programu zapojilo 7 000 občanů země. V tomto roce bylo na financování programu samostatné výdělečné činnosti poskytnuto přibližně 42 milionů manátů.

CONTACT US

Via e-mail

 

info@ea-coc.com

 

Our address

European-Azerbaijan Chamber of Commerce
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Prague 2
ID: 059 05 052

 

business information

Recorded in the Register
administrated by the City Court in Prague,
file reference L 68064,
legal status: association