Ázerbájdžán zavede evropský systém předpovědí pro zemědělství

V Ázerbájdžánu bude zaveden evropský systém prognóz pro zemědělství. Téma bylo projednáno na semináři o podpoře tvorby modelů zemědělských politik, který se konal v Baku.

Vedoucí oddělení Ministerstva zemědělství Firdovsi Fikretzade poznamenal, že se chystá několik dalších podobných seminářů, z nichž na každém bude prezentován specifický evropský model předpovědí.

„Poté si vybereme model, který je nejvhodnější pro Ázerbájdžán, a začneme jeho realizaci,” řekl Fikretzade. Dále uvedl, že tento systém přispěje k dlouhodobému rozvoji zemědělství v Ázerbájdžánu. Ázerbájdžánský zemědělský sektor se podle něj rozvíjí, metody analýzy se stávají stále komplikovanějšími, tradiční metody již nejsou vhodné, proto je zde potřeba přesnějších prognóz a analýz.

Ázerbájdžán, který se snaží rozvíjet svou ekonomiku na základě dalšího rozvoje neropného odvětví, definuje zemědělství jako jeden ze svých hlavních směrů. Úrodná půda, hojnost vody a klimatická rozmanitost vytvářejí příznivý základ pro stále silnější zemědělský sektor. Přítomnost devíti klimatických zón umožňuje zemi produkovat řadu zemědělských produktů a přináší nové příležitosti, jak přicházet s různými druhy zboží.

ƏLAQƏ

E-mail vasitəsilə

 

info@ea-coc.com

 

Bizim ünvanımız

Avropa-Azərbaycan Ticarət Palatası
Jana Masaryka 252/6, 120 00 Prague 2
Şirkətin VÖEN - i: 059 05 052

 
 

BİZNES MƏLUMAT

Palata Praqanın Bələdiyyə Məhkəməsi tərəfindən
saxlanılan reyestrdə qeydiyyatdan keçmişdir,
qeydiyyat nömrəsi L 68064,
hüquqi statusu: birliy