V Baku se konalo fórum zaměřené na konkurenceschopnost

Investice do ázerbájdžánské ekonomiky ze všech zdrojů od roku 2003 do roku 2017 činily 236 miliard dolarů, řekl první místopředseda vlády Ázerbájdžánu Yagub Eyubov. Vystoupil na fóru o konkurenceschopnosti, které se konalo 7. září. Eyubov poznamenal, že polovinu této částky představují zahraniční investice.

Během sedmi měsíců tohoto roku byla míra inflace v Ázerbájdžánu 2,8 procenta. Celkové investice do ázerbájdžánského ropného a plynárenského sektoru činí 95 miliard dolarů.

Vusal Gasimli, výkonný ředitel Centra pro hospodářské reformy a komunikaci, řekl novinářům, že celkový obrat více než 200 členských společností zastoupených na tomto fóru činí 30 bilionů dolarů.

„Většina těchto společností hodlá do Ázerbájdžánu investovat. Jednání s nimi se uskuteční v Baku a v důsledku nových investic poroste konkurenceschopnost ázerbájdžánské ekonomiky,” poznamenal Gasimli.

Fórum ACF 2018 bylo zaměřeno na identifikaci kroků, které mohou veřejné a soukromé sektory Ázerbájdžánu a USA podniknout s cílem zvýšení konkurenceschopnosti Ázerbájdžánu.

ƏLAQƏ

E-mail vasitəsilə

 

info@ea-coc.com

 

Bizim ünvanımız

Avropa-Azərbaycan Ticarət Palatası
Jana Masaryka 252/6, 120 00 Prague 2
Şirkətin VÖEN - i: 059 05 052

 
 

BİZNES MƏLUMAT

Palata Praqanın Bələdiyyə Məhkəməsi tərəfindən
saxlanılan reyestrdə qeydiyyatdan keçmişdir,
qeydiyyat nömrəsi L 68064,
hüquqi statusu: birliy