Akciový trh Ázerbájdžánu: nové příležitosti pro investory

Trh s cennými papíry v Ázerbájdžánu využívá jen malou část svého potenciálu, uvedl předseda představenstva Ázerbájdžánských účastníků burzy (AASMP) Jeyhun Ibrahimov.

„Potenciál trhu s cennými papíry v Ázerbájdžánu je poměrně vysoký, což zejména potvrzuje poptávka po dluhopisech vydaných v uplynulých letech centrální bankou a vládních dluhopisech,” uvedl Ibrahimov a dodal, že trh má potřebnou infrastrukturu, moderní obchodní systém, potenciální investory i dostatečnou ziskovost. „Všechno naznačuje, že akciový trh země má dostatečný potenciál. Nyní využíváme jen malou část tohoto potenciálu, a abychom jej využili v plné kapacitě, je nutné zajistit transparentnost a odpovědnost firem a teprve pak pracovat na přilákání nových investorů,” řekl.

Ázerbájdžánští investoři se více zajímají o akcie zahraničních společností než o místní. Ibrahimov věří, že hlavním důvodem je nedostatek informací o akciích místních společností.

„I přes to, že od roku 2015 existuje v Ázerbájdžánu elektronický systém pro zveřejňování informací (MEAS), velmi málo lidí o něm ví. Přitom systém pro zveřejňování informací je základem burzovního trhu jakékoli země,” řekl Ibrahimov. AASMP podle něj podniká důležité kroky týkající se zvyšování informovanosti o akciovém trhu, včetně spolupráce s médii, vydávání publikačních materiálů či pořádání konferencí a seminářů.

ƏLAQƏ

E-mail vasitəsilə

 

info@ea-coc.com

 

Bizim ünvanımız

Avropa-Azərbaycan Ticarət Palatası
Jana Masaryka 252/6, 120 00 Prague 2
Şirkətin VÖEN - i: 059 05 052

 
 

BİZNES MƏLUMAT

Palata Praqanın Bələdiyyə Məhkəməsi tərəfindən
saxlanılan reyestrdə qeydiyyatdan keçmişdir,
qeydiyyat nömrəsi L 68064,
hüquqi statusu: birliy