Komora auditorů: Ázerbájdžán zvyšuje transparentnost v ekonomice

Transparentnost a odpovědnost jsou základem pro stabilní a rychle se rozvíjející ekonomiku. Předseda Ázerbájdžánské komory auditorů Vahid Novruzov řekl, že ázerbájdžánský prezident Ilham Aliyev věnuje zvláštní pozornost zajištění transparentnosti v ekonomice.

Není to náhoda, protože světová praxe ukazuje, že pouze transparentní ekonomika může být udržitelná, rychle se rozvíjet a aktivně přitahovat zahraniční investice. Bez transparentnosti nebudou mít investoři ani místní podnikatelé zájem investovat do ekonomiky,” zdůraznil.

Novruzov dále uvedl, že v poslední době v zemi probíhala systematická práce na zvýšení transparentnosti v ekonomice a dodal, že v tomto směru bylo nedávno podepsáno mnoho dekretů, smluv i státních programů.

Na základě vysoké transparentnosti se důvěra podnikatelů v ekonomiku země a její finanční systém zvětšuje,” uvedl a dodal, že tato otázka se odráží i ve strategických plánech. Ekonomika Ázerbájdžánu se v posledních deseti letech úspěšně a dynamicky rozvíjí. V současné době se země snaží rozvíjet nezávislou ekonomiku a vláda se snaží vytvořit podmínky pro podnikání a vhodné podnikatelské klima v zemi. Objem zahraničních vývozů Ázerbájdžánu se tak v lednu až červenci 2018 zvýšil o 14 procent ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. K podpoře rozvoje podnikání v zemi vytváří vláda příznivé podmínky pro podnikatele.

ƏLAQƏ

E-mail vasitəsilə

 

info@ea-coc.com

 

Bizim ünvanımız

Avropa-Azərbaycan Ticarət Palatası
Jana Masaryka 252/6, 120 00 Prague 2
Şirkətin VÖEN - i: 059 05 052

 
 

BİZNES MƏLUMAT

Palata Praqanın Bələdiyyə Məhkəməsi tərəfindən
saxlanılan reyestrdə qeydiyyatdan keçmişdir,
qeydiyyat nömrəsi L 68064,
hüquqi statusu: birliy