V Baku se konalo Ázerbajdžánsko-slovenské obchodní fórum

V Podnikatelském centru v Baku se 13. listopadu 2018 konalo Ázerbájdžánsko-slovenské obchodní fórum, které pořádaly Ministerstvo hospodářství a Ázerbájdžánská nadace pro podporu vývozu a investic (AZPROMO). Akce se zúčastnili ázerbájdžánští a slovenští představitelé, včetně zástupců asi 200 společností působících v průmyslu, energetice, ICT, potravinách, zdravotnictví a dalších oblastech.

Ministr hospodářství Ázerbájdžánu Shahin Mustafayev hovořil na této události o významu vztahů s EU, jedním z klíčových obchodních partnerů Ázerbájdžánu, zejména s důrazem na ekonomické vztahy se Slovenskem. Také vyzval Ázerbájdžán a Slovensko k realizaci společných projektů, které přispějí k rozvoji obchodních a ekonomických vztahů, a to se zdůrazněním možností spolupráce v průmyslu, energetice, zemědělství, cestovním ruchu, ICT, dopravě atd.

V současné době působí v Ázerbájdžánu 11 slovenských firem, včetně obchodu, stavebnictví, dopravy a dalších. Objem obchodu mezi Ázerbájdžánem a Slovenskem vzrostl za 9 měsíců letošního roku o 33 procent na 20 milionů dolarů ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Podíl zemí EU na obchodním obratu Ázerbájdžánu přitom v roce 2017 činil 42 procent (9,4 miliardy dolarů), v devíti měsících roku 2018 se zvýšil o 26 procent a dosáhl 9 miliard dolarů.

Peter Pellegrini, slovenský předseda vlády, který hovořil o prioritních oblastech spolupráce obou zemí, poznamenává, že slovenští podnikatelé mají zájem o spolupráci v oblastech energetiky, obnovitelných zdrojů energie, strojů, chemie, ICT a dalších, přičemž zdůraznil, že obchodní fórum přispěje k rozšíření spolupráce.

ƏLAQƏ

E-mail vasitəsilə

 

info@ea-coc.com

 

Bizim ünvanımız

Avropa-Azərbaycan Ticarət Palatası
Jana Masaryka 252/6, 120 00 Prague 2
Şirkətin VÖEN - i: 059 05 052

 
 

BİZNES MƏLUMAT

Palata Praqanın Bələdiyyə Məhkəməsi tərəfindən
saxlanılan reyestrdə qeydiyyatdan keçmişdir,
qeydiyyat nömrəsi L 68064,
hüquqi statusu: birliy