CNN: BTK patří mezi železniční trasy, které by mohly změnit způsob cestování

Baku-Tbilisi-Kars (BTK) patří mezi nové vlakové linky, které by mohly změnit způsob cestování, uvádí CNN.

„Železnice Baku-Tbilisi-Kars (BTK) byla otevřena v roce 2017. Spojení hlavních měst Ázerbájdžánu a Gruzie se starobylým tureckým městem Kars měří 826 kilometrů,” uvedl článek zveřejněný na CNN.

V roce 2019 bude železnice představovat novou trasu, která zajistí cestujícím spojení mezi Baku a tureckými městy Ankarou a Istanbulem – první přímé vlakové spojení mezi Ázerbájdžánem a Tureckem, které nevyžaduje zastávky v Gruzii, která s oběma zeměmi sousedí.

Vlaky budou mít maximální rychlost 100 mil (160 kilometrů) za hodinu, uvedla podle CNN společnost Stadler Rail Management, která vyrábí vozidla.

„I když doba jízdy na trasách nebyla oznámena, přímá doprava bude znamenat obrovské zlepšení stávajících vlakových linek. V současné době cestující vlakem musí přečkat 40hodinovou cestu s několika zastávkami, aby se přepravili mezi dvěma hlavními městy. Vlaky z Baku do Istanbulu jedou tři dny,” uvádí se v článku.

Železnice BTK je postavena na základě ázerbájdžánsko-gruzínsko-turecké mezivládní dohody. V počáteční fázi bude objem nákladní dopravy na úrovni 6,5 milionu tun nákladu a až jeden milion cestujících.

ƏLAQƏ

E-mail vasitəsilə

 

info@ea-coc.com

 

Bizim ünvanımız

Avropa-Azərbaycan Ticarət Palatası
Jana Masaryka 252/6, 120 00 Prague 2
Şirkətin VÖEN - i: 059 05 052

 
 

BİZNES MƏLUMAT

Palata Praqanın Bələdiyyə Məhkəməsi tərəfindən
saxlanılan reyestrdə qeydiyyatdan keçmişdir,
qeydiyyat nömrəsi L 68064,
hüquqi statusu: birliy