Ázerbájdžán a EU projednají spolupráci ohledně dopravy

Ázerbájdžán a EU se v únoru 2019 sejdou v Baku, aby projednaly otázky spolupráce v oblasti dopravy, řekl vedoucí delegace EU v Ázerbájdžánu Kestutis Jankauskas. Během této schůzky bude projednán rozvoj spolupráce mezi oběma stranami ve všech druzích dopravy včetně projednání dohody o letecké dopravě. Podpis této dohody podnítí další rozvoj vztahů mezi oběma stranami v odvětví cestovního ruchu, dodal Jankauskas.

V současné době vede územím Ázerbájdžánu několik tras z východu do Evropy. Mezi takové projekty patří mezinárodní koridor Sever-Jih, který je určen k přepravě zboží z Indie a zemí Perského zálivu do Ruska, západní Evropy, baltských a skandinávských států. Také železnice Baku-Tbilisi-Kars umožňuje dovážet náklad do Evropy. Dalším příkladem je trasa Lapis Lazuli, která vede z Afghánistánu do Turecka a dále do Evropy.

Vytvoření společného leteckého prostoru je iniciativou Evropské komise a má za cíl otevřít a integrovat letecké trhy. To povede k novým příležitostem pro spotřebitele a provozovatele a přispěje k vysokým standardům z hlediska bezpečnosti letu a řízení letového provozu.

ƏLAQƏ

E-mail vasitəsilə

 

info@ea-coc.com

 

Bizim ünvanımız

Avropa-Azərbaycan Ticarət Palatası
Jana Masaryka 252/6, 120 00 Prague 2
Şirkətin VÖEN - i: 059 05 052

 
 

BİZNES MƏLUMAT

Palata Praqanın Bələdiyyə Məhkəməsi tərəfindən
saxlanılan reyestrdə qeydiyyatdan keçmişdir,
qeydiyyat nömrəsi L 68064,
hüquqi statusu: birliy