Ázerbájdžán otevřel svůj první obchodní dům v EU

Dne 23. července se v Rize, hlavním městě Lotyšska, uskutečnil slavnostní zahajovací ceremoniál otevření nového ázerbájdžánského obchodního domu.

Cílem obchodního domu je propagovat výrobky značky „Made in Azerbaijan” na lotyšském trhu a podporovat export zboží včetně vinařských výrobků, koňaků, vodky, čajů, džusů, kompotů, rostlinných olejů, rýže, textilu, kosmetiky a průmyslových výrobků i jejich prodej v Lotyšsku.

Zahajovacího ceremoniálu se zúčastnila delegace vedená náměstkem ministra hospodářství Sahibem Mammadovem, který zdůraznil, že otevření obchodního domu ukazuje vůli prezidentů obou zemí utužovat v budoucnu obchodní i ekonomické vazby.

Dále prohlásil, že vztahy mezi Ázerbájdžánem a Lotyšskem prosperují, přičemž investice Ázerbájdžánu do Lotyšska činily 164 milionů dolarů, investice Lotyšska byly 84 milionů dolarů. Otevření obchodního domu podle něj významně přispěje k dalšímu rozvoji.

Objem obchodu mezi danými zeměmi činil v lednu až červnu roku 2018 15,1 milionů dolarů. Obchodní dům Ázerbájdžánu je prvním v Evropské unii.

CONTACT US

Via e-mail

 

info@ea-coc.com

 

Our address

European-Azerbaijan Chamber of Commerce
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Prague 2
ID: 059 05 052

 

business information

Recorded in the Register
administrated by the City Court in Prague,
file reference L 68064,
legal status: association