V Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR se uskutečnil seminář o Ázerbájdžánu

logotype

Ve středu 14. března pořádala Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora seminář pod záštitou poslance a předsedy Zemědělského výboru PS PČR Ing. Jaroslava Faltýnka. Semináře, který otevřel témata vztahů mezi Ázerbájdžánem a Českou republikou, se zúčastnili významní zástupci z Ázerbájdžánu i Česka.

Seminář o přítomnosti a budoucnosti vzájemných vztahů Ázerbájdžánu a České republiky byl zahájen úvodními slovy předsedy Zemědělského výboru PS PČR Jaroslava Faltýnka. „Obě země, Ázerbájdžán i Česká republika, mají mnoho společného. Jsou to velmi tolerantní státy, které letos slaví sté výročí svojí moderní státnosti. Ázerbájdžán je navíc jedním z našich strategických partnerů, nejen kvůli tomu, že třetina české spotřeby ropy pochází právě z Ázerbájdžánu,“ řekl v úvodu semináře Jaroslav Faltýnek.

Seminář otevřel témata Ázerbájdžánu a energetické bezpečnosti Česka, obchodní spolupráce mezi Českou republikou a Ázerbájdžánem nebo politické situace v Ázerbájdžánu.

Semináře se vedle Jaroslava Faltýnka účastnili velvyslanec Ázerbájdžánské republiky v ČR J. E. Farid Shafiyev, prezident Evropsko-Ázerbájdžánské obchodní komory David Snášel, expert na Kaspický region Eduard Gombár a ředitel ASN pro Českou republiku Eldar Valiyev.

„Jsem velice rád, že můžeme organizovat takové akce, jakou je právě dnešní seminář v Poslanecké sněmovně PČR, a děkuji panu předsedovi Faltýnkovi za jeho podporu. V zájmu Evropsko-Ázerbájdžánské obchodní komory je především podílet se na organizaci kulturních a společenských akcí propagujících Ázerbájdžán a napomáhat rozvoji bilaterální obchodní a průmyslové spolupráce mezi Českou republikou a Ázerbájdžánem,“ uvedl prezident Evropsko-Ázerbájdžánské obchodní komory David Snášel.

O Evropsko-Ázerbájdžánské obchodní komoře

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora přispívá k rozvoji vzájemných hospodářských a obchodních styků mezi Českou republikou, Evropskou Unií a Ázerbájdžánskou republikou. Cílem Evropsko-Ázerbájdžánské obchodní komory je podporovat navazování vztahů a rozvíjení úzké spolupráce s ázerbájdžánskými, českými a evropskými orgány, sítí obchodních komor, asociacemi a podnikatelskými seskupeními, jakož i se všemi zainteresovanými veřejnými a soukromými subjekty. Komora se rovněž podílí na kulturních projektech a rozvoj v oblasti cestovního ruchu, v rámci česko-evropsko-ázerbájdžánských vztahů. Cílem těchto aktivit je propojení regionů a podpořit oboustrannou spolupráci.

Tiskový servis Evropsko-Ázerbájdžánské obchodní komory

Kontaktní osoba:

Mgr. Andrej Čírtek, mediální zástupce Evropsko-Ázerbájdžánské obchodní komory

tel. +420 602 494 208, e-mail: andrej.cirtek@pppartners.cz

KONTAKTUJTE NÁS

Napište nám

 

info@ea-coc.com

NAŠE ADRESA

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora z.s.
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Praha 2
IČO: 059 05 052

OBCHODNÍ INFORMACE

zapsaná v rejstříku vedeném u
Městského soudu v Praze,
spisová značka L 68064,
právní forma spolek