Dvě třetiny manažerů ázerbájdžánských společností věří v růst zisku

Přibližně 66 procent vedoucích pracovníků společností v Ázerbájdžánu je přesvědčeno o růstu výnosů svých společností, říká generální ředitel společnosti PwC Ázerbájdžán Movlan Pashayev. Při podobném průzkumu před dvěma lety byla nálada a vyhlídky jak globálních, tak místních manažerů poněkud ponurá, konstatoval řídící partner společnosti PwC.

“Je velmi potěšující, že Ázerbájdžánu se podařilo překonat mnohé výzvy, kterým čelila ekonomika v poměrně krátkém dvouletém období. Zpráva za rok 2018 ukázala, že 66 procent vedoucích pracovníků je přesvědčeno o vyhlídkách růstu zisku svých společností,” řekl Pashayev.

Poznamenal, že úroveň optimismu generálních ředitelů, a to jak na celém světě, tak v Ázerbájdžánu, je nejvyšší od roku 2010. “Toto zhruba odpovídá globálnímu číslu: 57 procent dotazovaných generálních ředitelů po celém světě se domnívá, že ekonomika poroste,” řekl Pashayev. Mezi hlavní zahraniční atraktivní trhy vedoucí představitelé vybrali, stejně jako před rokem, Rusko a Turecko. Průzkumu o Ázerbájdžánu se zúčastnilo 40 vedoucích veřejných i soukromých společností z předních ekonomických sektorů.

KONTAKTUJTE NÁS

Napište nám

 

info@ea-coc.com

NAŠE ADRESA

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora z.s.
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Praha 2
IČO: 059 05 052

OBCHODNÍ INFORMACE

zapsaná v rejstříku vedeném u
Městského soudu v Praze,
spisová značka L 68064,
právní forma spolek