Za posledních 6 měsíců navštívilo Ázerbájdžán přes 1,3 milionů cizinců

V první polovině letošního roku navštívilo Ázerbájdžán až 1,325 milionu cizinců z 189 zemí a osob bez státní příslušnosti, uvádí exportní přehled Centra pro analýzu a komunikaci hospodářských reforem v zemi. Je to o 10,2 procent více oproti stejnému období loňského roku.

Ázerbájdžán se v současnosti angažuje v úsilí o diverzifikaci neropné ekonomiky a odvětví cestovního ruchu je jedním ze slibných odvětví, která přispívají k dosažení tohoto ambiciózního cíle. Turistika v Ázerbájdžánu se rychle rozvíjí, protože vláda provádí komplexní aktivity na podporu toku zahraničních návštěvníků.

Díky nádhernému klimatu Ázerbájdžánu, jeho kultuře, kuchyni, přírodě, atrakcím a rozmanitosti počet turistů každým rokem roste. Také pohostinnost ázerbájdžánského lidu nebo hlavní město se supermoderními i starodávnými stavbami jsou tím, co upoutá pozornost všech turistů, kteří tuto jižní Kavkazskou zemi navštíví. Turisté navštěvují především nejoblíbenější destinace – Baku, Sheki, Gabala, Guba a mnoho dalších měst.

Pokud jde o infrastrukturu cestovního ruchu, v současné době působí v Ázerbájdžánu stovky ubytovacích zařízení. Mají cenový rozsah od pouhých 6-7 dolarů za noc v ubytovnách do 25 dolarů v hotelech.

KONTAKTUJTE NÁS

Napište nám

 

info@ea-coc.com

NAŠE ADRESA

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora z.s.
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Praha 2
IČO: 059 05 052

OBCHODNÍ INFORMACE

zapsaná v rejstříku vedeném u
Městského soudu v Praze,
spisová značka L 68064,
právní forma spolek