Ázerbájdžánské podnikatelky se zaměřují na vývoz výrobků pod národní značkou na trhy SNS a Evropy

Dynamický rozvoj podnikání žen v Ázerbájdžánu do budoucna přispěje ke vzniku nových značek a vývozu výrobků na zahraniční trhy v SNS a Evropě, řekla předsedkyně představenstva Ázerbájdžánské asociace podnikatelek Sakina Babayeva. V současné době se podle ní podnikáním v zemi zabývá více než 143 000 žen.

„Podle mého názoru je to poměrně vysoké číslo a rozhodně se ještě zvýší,” řekla Babayeva.

„Ázerbájdžánské podnikatelky se mimo jiné aktivně podílejí na rozvoji zdravotnictví a vzdělávání,” uvedla Babajeva. „Mnoho z nich vlastní soukromé lékařské kliniky a různé vzdělávací instituce. Účinné využití podnikatelského a intelektuálního potenciálu žen zvyšuje úroveň zaměstnanosti a rozvoje středního a malého podnikání. Sdružení bylo založeno primárně za účelem posílení úlohy žen v oblasti podnikání a také dynamického rozvoje malých a středních podniků v Ázerbájdžánu.”

Růst podnikání v Ázerbájdžánu je jedním z prioritních směrů hospodářské politiky země a v poslední době se zde věnuje zvláštní pozornost rozšiřování malých a středních podniků a zejména rozvoji podnikání žen. V budoucnu to podle Babayevy může snížit úroveň chudoby a zvýšit sociální i ekonomickou autoritu ázerbájdžánských žen ve společnosti a regionu.

KONTAKTUJTE NÁS

Napište nám

 

info@ea-coc.com

NAŠE ADRESA

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora z.s.
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Praha 2
IČO: 059 05 052

OBCHODNÍ INFORMACE

zapsaná v rejstříku vedeném u
Městského soudu v Praze,
spisová značka L 68064,
právní forma spolek