Ázerbájdžán otevře v zahraničí další obchodní domy

Ázerbájdžán chce výrazně rozšířit počet svých obchodních domů a vináren v zahraničí, řekl zástupce ministra hospodářství Rufat Mammadov.

„Do konce roku 2018 se plánuje otevření obchodních domů a vináren ve Spojených arabských emirátech, Rusku, Číně, Polsku a Kazachstánu,” uvedl Mammadov. V současné době má země obchodní domy na Ukrajině, v Bělorusku a Lotyšsku. Podporují propagaci ázerbájdžánských výrobků pod značkou „Made in Azerbaijan”, marketingový výzkum, účast na výstavách i další aktivity související s propagací ázerbájdžánského zboží.

Mammadov také zmínil, že ázerbájdžánští podnikatelé by se měli aktivně účastnit různých výstav konaných v zahraničí. Ázerbájdžán pro to prý vytváří všechny nezbytné podmínky.

„Tento krok je velmi důležitý, protože umožní našim podnikatelům podstatně zvýšit vývoz, a tím pádem celkový vývoz státu,” uvedl Mammadov. Dodal, že podnikatelé by se měli podílet na výstavách nejen v rámci země, ale i individuálně. Stát je ochoten podpořit podnikatele tím, že vrátí 50 procent výdajů na organizaci expozice pro danou výstavu.

KONTAKTUJTE NÁS

Napište nám

 

info@ea-coc.com

NAŠE ADRESA

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora z.s.
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Praha 2
IČO: 059 05 052

OBCHODNÍ INFORMACE

zapsaná v rejstříku vedeném u
Městského soudu v Praze,
spisová značka L 68064,
právní forma spolek