Ázerbájdžán vyzývá zahraniční společnosti k privatizaci

Ázerbájdžán vyzývá zahraniční společnosti, aby se podílely na privatizaci státních podniků a zařízení.

„Za účelem přilákání zahraničních investorů do privatizačního procesu bylo pozváno mnoho investičních společností, komerčních a investičních bank a zahraničních společností,” uvedl předseda Výboru pro otázky vlastnictví státu Karam Hasanov na šestém zasedání vedoucích představitelů privatizačních oddělení organizací pro hospodářskou spolupráci.

Podle Hasana dnes existují dostatečné možnosti pro spolupráci se zahraničními investory v oblasti metalurgie, chemického průmyslu, zemědělství, kultury, cestovního ruchu atd. Kromě toho Hasanov poznamenal, že v této fázi nezávislí odhadci vyhodnocují majetek státu v souladu s tržními principy.

Za uplynulý rok bylo privatizováno 1 500 státních nemovitostí. Celkově bylo přes investiční soutěže přilákáno přes 1,1 miliardy manátů (647,06 milionů dolarů) a bylo otevřeno více než 20 000 pracovních míst.

Dále řekl, že Ázerbájdžán pracuje na plné digitalizaci privatizačního procesu. Jsou realizovány takové velké projekty, jako je vytvoření elektronického katastrálního informačního systému nebo satelitního pozorovacího systému zaměřeného na zajištění efektivnějšího využití pozemků.

Proces privatizace je zaměřen na přilákání jak zahraničních, tak místních investorů, jakož i rozvoj podnikatelského prostředí Ázerbájdžánu.

KONTAKTUJTE NÁS

Napište nám

 

info@ea-coc.com

NAŠE ADRESA

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora z.s.
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Praha 2
IČO: 059 05 052

OBCHODNÍ INFORMACE

zapsaná v rejstříku vedeném u
Městského soudu v Praze,
spisová značka L 68064,
právní forma spolek