Ázerbájdžán urychluje proces digitální transformace ekonomiky

Ázerbájdžán vynakládá velké úsilí na digitální transformaci ekonomiky, aby zůstal konkurenceschopným a prosperujícím státem, uvedl Dmitrij Berestnev, ředitel pro kyberneticko-bezpečnostní zabezpečení, dodržování licencí a správu softwarových aktiv společnosti Microsoft CIS.

„Společnost Microsoft má rozsáhlé zkušenosti se společnou činností s podniky a vládami v oblasti podpory a vytváření nejúčinnějších podmínek pro digitální transformaci, rozvoj trhu IT a odpovídající služby v oblasti elektronické správy. Samozřejmě, naše spolupráce v této oblasti je vzájemně prospěšná. Ázerbájdžán má jednu z vedoucích pozic v SNS a ve východní Evropě z hlediska kvantity, kvality a hloubky takových rozhodnutí,” uvedl Berestnev.

Pokud jde o problematiku kybernetické bezpečnosti v zemi, zmínil nejen otázku ochrany nových průmyslových odvětví bohatých na IKT před možnými hrozbami, ale také otázku jejich správného a bezpečného vývoje. Prioritním úkolem se zde stává boj proti kybernetickým útokům, kterých v současné době existuje řada a nedávno několik z nich způsobilo vážné škody.

KONTAKTUJTE NÁS

Napište nám

 

info@ea-coc.com

NAŠE ADRESA

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora z.s.
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Praha 2
IČO: 059 05 052

OBCHODNÍ INFORMACE

zapsaná v rejstříku vedeném u
Městského soudu v Praze,
spisová značka L 68064,
právní forma spolek