Role malých a středních podniků v ázerbájdžánské ekonomice by měla být posílena

Malé a střední podniky hrají důležitou roli při rozvoji ekonomiky země. Ázerbájdžán rozvoji malých a středních podniků věnuje zvláštní pozornost a je to prioritní oblast činnosti.

Předseda správní rady Agentury pro rozvoj malého a středního podnikání Orhan Mammadov v rámci slyšení v ázerbájdžánském parlamentu uvedl, že přijetí zákona o malém a středním podnikání v Ázerbájdžánu spolu s definicí pokročilého rámcového dokumentu přispěje k posílení úlohy malých a středních podniků v hospodářství země a posílení právní podpory podnikání.

„Jako součást hospodářské politiky země je udržitelný rozvoj malých a středních podniků v Ázerbájdžánu vždy prioritou,” uvedl.

Agentura pro rozvoj malých a středních podniků vytvořená z podnětu prezidenta Ilhama Alijeva bude sloužit jak k přizpůsobení systému řízení podniků moderním požadavkům, tak k posílení úlohy malých a středních podniků v ekonomice.

Úkolem agentury je zajistit soudržnost reforem, zlepšit systém regulace podniků a uplatňovat účinnou koordinaci, posílit úlohu a konkurenceschopnost malých a středních podniků v hospodářství země a zajistit soulad systému řízení této oblasti s moderními požadavky.

V roce 2019 se plánuje otevřít Dům malých a středních podniků (MSP) v Baku, řekl předseda představenstva Agentury pro rozvoj malých a středních podniků v Ázerbájdžánu Orkhan Mammadov. Uvedl také, že v nadcházejících dnech se očekává otevření center „Přítel malých a středních podniků” v městech Khachmaz a Siyazan.

KONTAKTUJTE NÁS

Napište nám

 

info@ea-coc.com

NAŠE ADRESA

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora z.s.
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Praha 2
IČO: 059 05 052

OBCHODNÍ INFORMACE

zapsaná v rejstříku vedeném u
Městského soudu v Praze,
spisová značka L 68064,
právní forma spolek