Podle velvyslance může Maďarsko pomoci v prodeji tradičního ázerbájdžánského zboží v Evropě

Maďarsko může nabídnout příležitosti pro prodej tradičního ázerbájdžánského zboží v Evropě, řekl maďarský velvyslanec v Ázerbájdžánu Viktor Szederkenyi.

„Maďarsko může pomoci ázerbájdžánskému obchodu vstoupit na trh Evropské unie a poskytnout tak příležitosti k zakládání podniků, investiční příležitosti a stejně tak i trhy pro prodej tradičního ázerbájdžánského zboží,” řekl velvyslanec.

Zdůraznil, že Maďarsko nabízí Ázerbájdžánu nové technologie a hotová řešení pro dopravu, urbanismus, energetiku, oblasti zemědělského zpracování a potravinářství.

„Nedávno jsme zahájili společný zemědělský projekt v regionu Xizi: stavíme zde moderní skleníkový komplex s finanční podporou EXIM Bank Hungary,” řekl vyslanec.

Dále Szederkenyi uvedl, že Ázerbájdžán je v regionu jižního Kavkazu hlavním zahraničním obchodním partnerem Maďarska. „Nicméně současná úroveň vzájemného obratu obchodu neodráží ani potenciál naší hospodářské spolupráce, ani strategickou a přátelskou povahu našich bilaterálních politických vztahů,“ dodal.

Poznamenal, že obrat vzájemného obchodu v roce 2017 činil 47 milionů dolarů a vzrostl o 8 procent oproti roku 2016. Hlavními artikly maďarského exportu jsou farmaceutické výrobky, energetické nápoje HELL, agrární produkty a technologie, stroje a zařízení nebo potraviny. V zájmu posílení bilaterálního obchodu je Maďarsko přesvědčeno, že obě země by měly zlepšit hospodářskou spolupráci v odvětvích, která byla označena za prioritní: zemědělství a potravinářský průmysl, rozvoj infrastruktury, energetika, spolupráce ve vodním průmyslu, sektor IKT, doprava a logistika a oblast cestovního ruchu.

KONTAKTUJTE NÁS

Napište nám

 

info@ea-coc.com

NAŠE ADRESA

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora z.s.
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Praha 2
IČO: 059 05 052

OBCHODNÍ INFORMACE

zapsaná v rejstříku vedeném u
Městského soudu v Praze,
spisová značka L 68064,
právní forma spolek