Ázerbájdžánská míra nezaměstnanosti je mezi nejnižšími v SNS

Ázerbájdžán má jednu z nejnižších měr nezaměstnanosti mezi zeměmi SNS. Uvádí to zpráva mezistátního statistického výboru CIS. Poměr evidovaných nezaměstnaných v Ázerbájdžánu ve vztahu k ekonomicky činnému obyvatelstvu činí 0,4 procenta. Bělorusko má mírně nižší ukazatel 0,3 procenta.

V ostatních zemích SNS je poměr nezaměstnaných k ekonomicky aktivním obyvatelům následující: Rusko – 0,9 %, Kazachstán – 1 %, Moldavsko – 1,3 %, Tádžikistán – 2,2 %, Kyrgyzstán – 2,8 %. Statistika nezahrnuje údaje z Ukrajiny a Arménie.

Celková výše nezaměstnaných v SNS překročila na konci roku 2018 1,36 milionu lidí, což je o 6,6 % méně než v předchozím roce. Navzdory skutečnosti, že se populace za posledních 15 let zvýšila o 1,6 milionu lidí, dochází ke snižování statistiky nezaměstnanosti díky usilovným reformám. V současné době je míra nezaměstnanosti v Ázerbájdžánu ještě nižší než v některých evropských zemích. Díky tomu můžeme tvrdit, že ekonomická strategie realizovaná v Ázerbájdžánu je velmi efektivní a státní programy sociálně-ekonomického rozvoje regionů, realizované přímo pod vedením prezidenta Ilhama Alijeva, se ukázaly jako odůvodněné.

KONTAKTUJTE NÁS

Napište nám

 

info@ea-coc.com

NAŠE ADRESA

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora z.s.
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Praha 2
IČO: 059 05 052

OBCHODNÍ INFORMACE

zapsaná v rejstříku vedeném u
Městského soudu v Praze,
spisová značka L 68064,
právní forma spolek