Ázerbájdžán zlepšuje národní statistický systém

Národní statistický systém se v Ázerbájdžánu se vyvíjí s podporou EU. Řekl to Tahir Budagov, předseda Státního statistického výboru Ázerbájdžánu. Poznamenal, že práce v oblasti přiblížení některých statistik Ázerbájdžánu k mezinárodním normám již byla dokončena v rámci dvou twinningových projektů.

„Apelovali jsme na Evropskou hospodářskou komisi OSN pro hodnocení těchto projektů,” řekl.

Podle Budagova byl audit statistického systému v Ázerbájdžánu prováděn od září 2016 do února 2017. Dodal, že mezinárodní odborníci vypracovali zprávu, v níž vysoce ocenili statistický systém země.

„Rozhodli jsme rovněž o vyhodnocení výrobních procesů a podepsání smlouvy se švýcarskou společností SGS, která poskytuje nezávislé odborné služby – a Ázerbájdžán se stal prvním ze zemí SNS, kteří získali standard ISO 9001: 2015,” uvedl Budagov.

Projekt „Podpora EU Státního výboru pro statistiku Ázerbájdžánu k dosažení evropských norem” má za cíl podpořit vládu Ázerbájdžánu v oblasti zpřístupnění přesnějších ekonomických statistik pro sledování procesu a výsledků hospodářské reformy. Konkrétně bude Státní statistický výbor (SSC) schopen vytvářet a šířit údaje se zvýšeným pokrytím a lepší kvalitou.

KONTAKTUJTE NÁS

Napište nám

 

info@ea-coc.com

NAŠE ADRESA

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora z.s.
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Praha 2
IČO: 059 05 052

OBCHODNÍ INFORMACE

zapsaná v rejstříku vedeném u
Městského soudu v Praze,
spisová značka L 68064,
právní forma spolek