Ázerbájdžán plánuje zvýšit vývoz do střední Evropy

Ázerbájdžán plánuje do konce letošního roku zvýšit svůj vývoz do zemí střední Evropy, konkrétně do Polska, uvedl obchodní ředitel Ázerbájdžánu v Polsku Nemat Nagdalijev.

Poznamenal, že obrat obchodu mezi Ázerbájdžánem a Polskem dosáhl v lednu až červenci tohoto roku 50,137 milionu dolarů. Z této částky činil 4,435 milionů USD vývoz z Ázerbájdžánu do Polska a 45,702 milionů dolarů činil dovoz. Růst obratu obchodu dosáhl v letošním roce 35,3 procenta.

„V budoucnu se Ázerbájdžán zaměří na rozvoj spolupráce s Polskem v oblastech zemědělství, dopravy, chemického průmyslu, informačních technologií, cestovního ruchu a drobné elektroniky,“ řekl Nagdalijev.

Zmínil také, že polské ministerstvo pro hospodářský rozvoj minulý rok uvedlo Ázerbájdžán jako jeden z 22 nejslibnějších trhů po celém světě pro polské společnosti. Nagdalijev dodal, že Polsko se v roce 2017 stalo 4. největším obchodním partnerem Ázerbájdžánu.

Polsko je 6. největším trhem v Evropské unii a jeho hospodářství rychle roste. V loňském roce růst HDP v zemi činil 4,6 % a prognóza na rok 2018 činí 3,8 %.

KONTAKTUJTE NÁS

Napište nám

 

info@ea-coc.com

NAŠE ADRESA

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora z.s.
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Praha 2
IČO: 059 05 052

OBCHODNÍ INFORMACE

zapsaná v rejstříku vedeném u
Městského soudu v Praze,
spisová značka L 68064,
právní forma spolek