Zdravotní turistika se v Ázerbájdžánu rychle rozvíjí

Ázerbájdžán má všechny předpoklady pro rozvoj zdravotní turistiky díky svým jedinečným přírodním podmínkám. Je bohatý na horké a minerální prameny, tepelné zdroje síry a vodík a všechny druhy bahenních sopek, jejichž bahno může být použito k lékařským účelům. V Ázerbájdžánu existuje asi 300 bahenních vulkánů. Bláto se používá k léčbě radikulitidy, kožních, kardiovaskulárních, gynekologických, urologických onemocnění a gastrointestinálních poruch. Je také široce používáno v kosmetologii.

Dalším výjimečným lékařským produktem Ázerbájdžánu je známý léčebný olej „Naftalan”, který se používá k léčbě mnoha nemocí. Země je známá i pro své solné doly používané pro léčbu astmatu.

Počet turistů, kteří navštíví Ázerbájdžán pro zdravotní a lékařské účely, se v roce 2019 zvýší o 18 procent, řekl předseda Asociace na podporu lékařského a termálního cestovního ruchu Ázerbájdžánu, prezident Světové organizace zdravotního ruchu Ruslan Gulijev.

Řekl, že v období leden až listopad 2018 se počet turistů, kteří navštívili Ázerbájdžán pro zdravotní účely, zvýšil oproti stejnému období loňského roku o 30 procent.

„Více než 45 000 turistů z více než 70 zemí navštívilo samotné Rekreační středisko Naftalan,” poznamenal. „Očekává se, že toto číslo se do konce roku ještě zvýší.”

Kromě toho poznamenal, že v Ázerbájdžánu existují podmínky pro rozvoj všech hlavních oblastí zdravotní turistiky a rozvoj této sféry je pro tuto zemi důležitou oblastí.

„Zdravotní turistika se liší od ostatních typů, protože není sezónní, a na rozdíl od jiných typů cestovního ruchu turisté déle přespávají,” dodal. „Turisté zůstávají alespoň 12 dní.”

Zdravotní turistika v Ázerbájdžánu se po přijetí státního programu pro rozvoj středisek v letech 2009-2018 výrazně zlepšila. S cílem podpořit tento sektor bylo založeno sdružení na podporu zdravotní a thermální turistiky v Ázerbájdžánu a v Baku, Naftalanu, Nakhchivanu a dalších oblastech země byla otevřena moderní zdravotnická a zdravotní střediska.

V únoru 2019 se v Ázerbájdžánu uskuteční celosvětové fórum o zdravotním cestovním ruchu.

KONTAKTUJTE NÁS

Napište nám

 

info@ea-coc.com

NAŠE ADRESA

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora z.s.
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Praha 2
IČO: 059 05 052

OBCHODNÍ INFORMACE

zapsaná v rejstříku vedeném u
Městského soudu v Praze,
spisová značka L 68064,
právní forma spolek