Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora pořádala ochutnávku ázerbájdžánského jídla ve spolupráci s restaurací Caspian

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora podporuje nejen propojení ázerbájdžánských a českých podnikatelů za účelem rozvoje vzájemných obchodních vztahů České republiky a Ázerbájdžánské republiky, ale také ráda podporuje kulturní akce, které přibližují ázerbájdžánskou kulturu. Proto ve spolupráci s restaurací Caspian pořádala 4. dubna 2019 ochutnávku ázerbájdžánské kuchyně, která v České republice není příliš známá.

Ázerbájdžán je odedávna proslulý svou národní kuchyní, která je specifická hojností ovoce, zeleniny, aromatických bylin a koření. I ti nejzkušenější gurmáni přijíždějící do této země ze všech koutů světa jsou nadšeni především rafinovaností chutí a jemným aromatem místních pokrmů.

Stolování v Ázerbájdžánu je událostí, která trvá dlouhé hodiny. Na rozdíl od jiných národů, Ázerbájdžánci s konzumací jídla nespěchají. Navíc, pohoštění musí být velkolepé. Stůl bývá obložený tak, aby si každý mohl vybrat podle chuti. O tom i o dalších kulturních tradicích spojených s ázerbájdžánským stolováním hosty informoval Eldar Valiyev, tajemník Evropsko-Ázerbájdžánské obchodní komory.

Šéfkuchař Ogtay Nasibov, který už dva roky vaří ázerbájdžánská jídla pro Pražany a návštěvníky hlavního města v restauraci Caspian, připravil pro hosty velmi zajímavé menu, ve kterém nechyběly ázerbájdžánské tradiční pokrmy jako je dolma, šašlik či velice chutný dezert pachlava.

KONTAKTUJTE NÁS

Napište nám

 

info@ea-coc.com

NAŠE ADRESA

Evropsko-Ázerbájdžánská obchodní komora z.s.
Jana Masaryka 252/6,
120 00 Praha 2
IČO: 059 05 052

OBCHODNÍ INFORMACE

zapsaná v rejstříku vedeném u
Městského soudu v Praze,
spisová značka L 68064,
právní forma spolek